Wspieramy
edukację i
wiedzę

O Fundacji

Fundacja Adamed została stworzona, aby wspierać rozwój utalentowanej młodzieży oraz popularyzować nauki ścisłe i przyrodnicze.

Fundacja szerzy ideę współpracy oraz integruje środowisko naukowe, przemysł farmaceutyczny, medyczny i biotechnologiczny, jak również wzmacnia współpracę z podmiotami o zbliżonych zadaniach.

icon icon

Zarząd fundacji

Małgorzata Adamkiewicz

Prezes Zarządu Fundacji

Maciej Adamkiewicz

Wiceprezes Zarządu Fundacji

Katarzyna Dubno

Członek Zarządu Fundacji

ADAMED SmartUp

Jest głównym programem realizowanym przez Fundację Adamed

Jego celem jest popularyzacja nauk ścisłych i przyrodniczych wśród uczniów szkół ponadpodstawowych w Polsce oraz wsparcie najzdolniejszych młodych osób w rozwoju naukowym.

Wspierająca Szkoła

Logo

Jest programem realizowanym przez Fundację Adamed wraz z serwisem Życie Warte Jest Rozmowy

To pierwszy w Polsce kompleksowy program dotyczący zapobiegania zachowaniom samobójczym wśród dzieci i młodzieży. Jest skierowany do szkół podstawowych i ponadpodstawowych. W jego ramach nauczyciele, pedagodzy, rodzice oraz uczniowie budują stosowną wiedzę i umiejętności, otrzymują odpowiednie narzędzia tak, by dbać o dobrostan psychiczny dzieci i młodzieży.

ADAMED Expert Fundacja

Logo

Był programem realizowanym przez Fundację Adamed w ścisłej współpracy z Radą Naukową.

Wyzwania, z którymi mierzy się współczesny świat, pokazują jak ważna jest ekspercka wiedza i rozwój nauki. Celem programu Adamed Expert Fundacja była popularyzacja nauki, w szczególności eksperckiej wiedzy na temat medycyny i biotechnologii, zarówno wśród pracowników ochrony zdrowia, jak i całego społeczeństwa. Formuła programu opierała się na integrowaniu środowiska naukowego i dzielenia się najnowszą wiedzą.

Icon

Statut fundacji